top of page

Externe eetstijl

 

Jij hebt een externe eetstijl. Dat betekent dat een groot deel van je eetgedrag gestuurd wordt door externe prikkels zoals smaak, geur en uitzicht van voedsel. Je laat je ook leiden door de beschikbaarheid van voedsel of het tijdstip van de dag. Traktaties afslaan, van aperitiefhapjes afblijven, de geur van versgebakken taart negeren, … zijn bijzonder moeilijk voor jou. 

 

Door je verhoogde gevoeligheid voor voedselprikkels uit je omgeving, laat je je sneller verleiden om te eten zonder je bewust te zijn van je werkelijke lichamelijke behoefte. Het is voor jou moeilijk om lichaamssignalen juist te interpreteren. Hierdoor ben je waarschijnlijk minder goed in rekening houden met honger en verzadiging. Heb ik echt honger of is het eerder zin?

Wil je meer evenwicht in je eetpatroon? Dan is het in eerste plaats belangrijk je bewust te worden van je eetgedrag en manieren te vinden om het automatisme dat intussen is ontstaan te doorbreken. Terug aandacht hebben voor je lichaamssignalen en daar op een gepaste manier mee leren omgaan en op te reageren zonder dat je het gevoel hebt dat je er tegen moet vechten. Alles wat je daarvoor nodig hebt, krijg je in het Effortless Bites traject: Externe Eetstijl.

Dit is exact wat jij nodig hebt

Effortless Bites Traject: Externe Eetstijl

Module 1: De Basis

Module 5: Gezonde gewoonten

+

2 individuele opvolggesprekken

maandelijkse groepssessies

toegang tot de community

_______​

€ 399

t.w.v. € 615

of 6 maanden € 69/maand

of 12 maanden € 36/maand

Heb je een andere eetstijl?
Kies een ander traject

bottom of page