top of page

Lijngerichte eetstijl

Jij hebt een lijngerichte eetstijl. Dat betekent dat jouw eetgedrag voor een groot deel beïnvloed wordt door je gewicht. Je voelt je niet goed in je lichaam en liefst van al wil je nog gewicht verliezen. Daarom probeer je controle uit te oefenen op je eetgedrag in de hoop zo je gewicht te beïnvloeden.

Meestal lukt het je wel om gewicht te verliezen door het volgen van een dieet of voedingsplan, maar je houdt het niet vol. Je hebt het gevoel dat je faalt en het is goed mogelijk dat je dan een onweerstaanbare drang voelt om dingen te eten die normaal gezien ‘verboden’ zijn.

Misschien merk je dat het steeds moeilijker wordt om een voedingsschema te volgen of om gewicht te verliezen. Veel mensen met een lijngerichte eetstijl hebben moeite met op een lager gewicht te blijven, ze vallen af en komen weer bij, zoals een jojo, en de kans is groot dat ze na verloop van tijd meer wegen dan voor de allereerste dieetpoging. 

 

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken is het net de poging om controle te krijgen over je gewicht dat het probleem vormt. Telkens opnieuw denk je dat het volgende dieet de oplossing zal zijn, maar het duwt je steeds verder in een vicieuze cirkel. Sterker nog, diëten is net een belangrijke oorzaak van overeten en eventueel overgewicht. Als je eet in functie van vermageren dan treden er in je lichaam een aantal beschermingsmechanismen in werking, zoals vertraging van je metabolisme en honger. Door het conflict tussen zin in eten en de wil om af te vallen kunnen eetbuien ontstaan. 

 

Negeerde je in je dieetpogingen vaak je honger? Dan heeft dit er mogelijks toe geleid dat jij het contact met je eigen gevoelens van honger en verzadiging, en zelfs ook met andere lichaamssignalen, verloren bent.

 

Als je meer evenwicht wil in je eetpatroon waarin eten geen bron van stress vormt, is, naast kennis over gezonde voeding, ook een mindsetverandering cruciaal, zowel naar voeding toe, als naar je eigen lichaam. Neutraal leren kijken naar voeding en je lichaam leren respecteren leidt tot meer rust rond eten. Maar hoe doe je dat dan? Alles wat je daarvoor nodig hebt, krijg je in het Effortless Bites traject: Lijngerichte Eetstijl.

Dit is exact wat jij nodig hebt

Effortless Bites Traject: Lijngerichte Eetstijl

Module 1: De Basis

Module 3: Lichaamsacceptatie

Module 4: Food Wisdom

+

3 individuele opvolggesprekken

maandelijkse groepssessies

Toegang tot de community

_______​

€ 499

t.w.v. € 850

of 6 maanden € 85/maand

of 12 maanden € 45/maand

Heb je een andere eetstijl?
Kies een ander traject

bottom of page